Göz Alerjisi Varken Lazer Olunur mu?

Özellikle yaz aylarında sık yaşanan sorunlardan olan göz alerjisi, ağır gerçekleşen durumlarda doğrudan görüş üzerinde olumsuz bir etki oluşmasına neden olabilir. Zaman içerisinde alerjinin etkisinin azalması ve doktorun tavsiye edeceği destek tedavisinin uygulanmasıyla beraber görüşün yeniden düzeldiğini görürüz. Burada merak edilen sorulardan birisi göz alerjisi varken lazer olunur mu sorusu. Gelin alerji lazere engel olur mu olmaz mı bu soruya bir yanıt verelim.

Göz Alerjisi Sırasında Lazer Olunur mu?

Göz alerjisinde, gözün dış tabakalarından konjunktiva alerjenlere karşı aşırı duyarlılık gösterir ve gözlerde aşırı sulanma, kızarıklık ya da akıntı durumlarıyla karşılaşılabilir.

Gözde alerji gelişmesi ise lazer tedavisine doğrudan bir engel teşkil etmez. Burada birkaç farklı kriteri değerlendirmek ve ona göre aksiyon almak gerekir. Bu kriterlerden de kısa kısa söz edelim.

  • Alerjinin Derecesi: Lazer tedavisinden önce göz alerjisinin durumunun değerlendirilmesi gerekir. Alerjik reaksiyonlar yüksek seyrediyorsa, bu durum ameliyat sırasında ve sonrasında komplikasyon riskini arttıracağı için, lazer tedavisinin yapılması önerilmeyebilir.
  • Mevsimsel Durum: Hastada göz alerjisi mevsimsel olarak gelişiyorsa, bu zaman göz önüne alınarak planlama yapılır ve lazer ameliyatının ertelenmesi durumu söz konusu olabilir.
  • Doktorun Vereceği Karar: Tüm bu etkenleri doktorun detaylı olarak değerlendirmesi gerekir. Eğer alerjinin etkisi yoğunsa, doktor buna göre alerjiye yönelik bir tedavi süreci belirleyebilir ve tedavinin sonrasında lazer operasyonuna geçilmesini önerebilir.

alerji lazere engel olur mu

Sonuç Olarak;

Göz alerjisi, lazer göz ameliyatı için net olarak bir engel değildir. Şartların detaylı değerlendirilmesi sonrasında, cerrahi başarının etkilenmesine neden olacak bir alerjik durum varsa, bu durumun oluşturduğu etkinin ortadan kalkması beklenir ve sonrasında lazer operasyonu yapılır.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar