İkinci Kez Lazer Göz Ameliyatı Olunur mu? 

Görme sorunlarını gidermek ve net görüş sağlamak adına, lazer göz ameliyatının en çok tercih edilen çözümlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Çoğu zaman operasyonun hemen sonrasında kişinin görüşü düzelmeye başlar ve iyileşme süreci tamamlandığı zaman, hedeflenen görme iyileştirmesinin de elde edilmesi beklenir. Peki tek bir lazer göz ameliyatı, görüşün düzelmesi için yeterli mi? İkinci kez lazer göz ameliyatı olunabilir mi?

Hangi Durumlarda İkinci Kez Lazer Göz Ameliyatı Yapılır? Gerekli midir?

Sorunun cevabını vermek için detaylı olarak bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. Evet bazı durumlarda ikinci kez lazer göz ameliyatının yapılması mümkündür. Önce bu durumlardan söz edelim.

Göz Kusurunda Yaşanan Önemli Değişiklik: Gözde yaşanan kırma kusurunun zamanla değiştiğini görmek mümkün olabilir. Yeniden oluşabilecek bir kırma kusuru, gözde net görüşü etkileyecek seviyeye gelecek olursa, bu durumda tekrar bir lazer düşünülebilir.

İlk ameliyattan İstenen Verimin Alınamaması: Çok nadir bir durum olsa da bazen ilk operasyondan sonra görüşte hedeflenen seviyede iyileşme meydana gelmeyebilir. Bu gibi durumlarda doktorunuz ikinci bir operasyon isteyebilir.

İkinci Kez Lazer Göz Ameliyatı Olunur mu 

Evet ikinci kez lazer olmak mümkün. Yukarıda saydığımız nadir yaşanan durumlar da ana nedenler olarak gösterilebilir. Ama şunu da belirtmeden geçmeyelim ki ikinci kez lazer olmak için göz durumunun detaylı olarak incelenmesi gerekir.

Kornea şeklinin değerlendirilmesi, korneada yeterli kalınlık var mı yok mu bunun değerlendirilmesi gibi tüm kriterlere bakılması şarttır. Tüm şartlar uygunsa bu durumda kişinin yeniden operasyona alınmasına karar verilebilir.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar