Kuru Göz Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Kuru göz, doğrudan göz bozukluğuna ya da görüşü engellemeye neden olmasa da oluşturduğu rahatsız edici etkiyle beraber kişinin görüşünü olumsuz yönde etkiler. Peki kuru göz tedavi edilmezse, oluşturduğu rahatsız etki artar mı? Kuru göz nedeniyle görüş kayıpları yaşayabilir miyiz? Gelin merak edilen soruya bir yanıt oluşturalım.

Kuru Gözün Tedavisini Yaptırmazsak Nelerle Karşılaşırız?

Kuru gözün tedavi edilmemesi durumunda, karşılaşabileceğiniz birkaç farklı sorun olabilir. Daha iyi açıklamak adına madde madde karşılaşma ihtimaliniz olan sorunları ele alalım.

Göz Enfeksiyonları

Kuru gözlerde, göz yaşının yapısı bozulduğu ya da miktarı yeterli olmadığı için gözler bir nevi koruma tabakasından eksik kalır. Gözler enfeksiyonlara ve iltihaplanmalara karşı daha savunmasız hale gelir ki bu da göz enfeksiyonlarının riskini arttırır.

Meibomian Bezlerinde Disfonksiyonu

Yağlı tabakayı salgılayan meibomian bezlerinde yaşanan bir tıkanıklık varsa ve buna bağlı olarak da kuru göz gelişiyorsa, geç tedavi durumunda meibomian bezlerindeki tıkanıklık ciddi seviyelere gelebilir. Bu durumda da cerrahi müdahaleye varan bir süreçle karşı karşıya kalınabilir.

Kuru göz

Görme Bozuklukları

Kuru göz doğrudan göz numarasını etkileyen bir rahatsızlık değildi. Buna karşın yeteri kadar nemlenmeyen gözler, bulanık ya da dalgalı görme gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Zaman içerisinde göz kuruluğunun etkisi arttıkça, görme bozukluklarının da etkisi artabilir.

Giderek Düşen Yaşam Kalitesi

Kuru gözün devam etmesi, gözde yanma ve batma hissinin artmasına neden olur. Zaman içerisinde bu rahatsızlık yaşam kalitesinin daha da düşmesine sebebiyet verir. Batma ve yanma hissi artacaktır.

Kuru göz tedavi edilmezse yaşayabileceğiniz sorunları bu şekilde özetleyebiliriz. Tüm bu olumsuzlukların önüne geçmek ve erken aşamada sorunu çözüme kavuşturmak için doktorunuza danışmayı unutmayın.

Doç. Dr. Aylin Kılıç
LinkedIn
Instagram

En Son Yazılar